De tussenbaan

26 oktober 2017

Supermarktmedewerkers kunnen voortaan een contract voor vier jaar krijgen. Dat is afgesproken in de nieuwe cao tussen de vakbonden en werkgevers in de supermarktbranche, meldt CNV Vakmensen. De cao gaat met terugwerkende kracht in per 1 april 2017 en heeft een looptijd van twee jaar. Er werken zo’n 300.000 mensen bij supermarkten.
De tussenbaan is bedoeld voor werknemers die het werken bij een supermarkt als tussenstap in hun loopbaan zien, bijvoorbeeld mensen die net een studie hebben afgerond, ouderen of personen die van carrière switchen. Met een contract voor vier jaar kunnen ze meer zekerheid krijgen dan met een flexcontract. Volgens CNV gaat het uitdelen van contracten van vier jaar niet ten koste van vaste contracten.

Verder lezen

In de Volkskrant van 14 april en 15 april stonden 2 artikelen over de tussenbaan:

Een contract voor vier jaar en scholing: is de toekomst aan de tussenbaan?
Tussen het bijbaantje van vakkenvuller en de vaste baan introduceren supermarkten en levensmiddelenzaken een nieuw fenomeen: de tussenbaan. Een medewerker kan een tijdelijk contract krijgen voor vier jaar. Tegelijkertijd ontvangt hij geld voor scholing, zodat hij daarna naar verwachting makkelijker elders werk vindt.

Lees ook:

Waarom is deze Tussenbaan voor werkgevers aantrekkelijk?

‘Voor de werkgevers is de tussenbaan aantrekkelijk, omdat het de kosten bespaart van werving van steeds nieuw tijdelijk personeel en voorkomt dat een werkgever tientallen jaren aan een werknemer vastzit’.

Voor welke werkzoekenden kan de Tussenbaan een uitkomst zijn?

‘Om deze redenen bepleiten verschillende deskundigen het toepassen van de formule van de tussenbanen in andere sectoren. Het zou zwakkere groepen op de arbeidsmarkt, zoals starters, werklozen en ouderen, meer kansen geven op een baan met meer perspectief dan een flexcontract. Of dat zo is, staat niet vast. Ook wat dit betreft is de tussenbaan in de supermarkten een interessant experiment’.

FlexPay kan werkgevers nu reeds van dienst zijn bij de inregeling van de arbeidsovereenkomsten. Wij kunnen u diverse varianten arbeidsovereenkomsten bieden die gebaseerd zijn op de achtergrond en startpositie van de werkzoekenden.
De detachering kan bijvoorbeeld ook opgeknipt worden in 4 overeenkomsten van 1 jaar en in bepaalde gevallen kan de detachering zelfs verlengd worden tot maximaal 5,5 jaar.
Met de Tussenbaan van FlexPay worden zowel werkgever als werknemer ontzorgd en staat het succes van de arbeidsrelatie en duurzame inzetbaarheid voorop. FlexPay vraagt mogelijke subsidies en/of premiekorting aan, regelt de afstemming met het UWV of gemeente, biedt een kosteloze helpdesk en nog veel meer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Timmers, 0416-672090.

Actueel

Dienstverlening van FlexPay in 2020

Vooruitlopend op de introductie van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) werkt FlexPay aan de aanpassing en uitbreiding van haar dienstverlening. Zoals de afgelopen 20 jaar is en blijft FlexPay uw kennispartner in werkgeversdiensten en flexibele arbeid gespecialiseerd in de ondersteuning van de plaatsing van werkzoekenden door de inzet van uitzend- en arbeidsovereenkomsten. FlexPay levert …

15 juli 2019 – Wat verandert er met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is een feit. De WAB, die ook grote veranderingen met zich meebrengt voor uitzendondernemers en payrollbedrijven, gaat op 1 januari 2020 in. Flexmarkt zet de maatregelen van de WAB op een rij. Bron: bijdrage van Mr. M.C. (Marco) Veenstra, Senior adviseur juridische zaken Werkgeversvereniging AWVN. De Eerste Kamer heeft dinsdag …

27 mei 2019 – 20 Jarig jubileum FlexPay BV

Op 28 mei bestond FlexPay 20 jaar. We hebben deze dag op een gezellige manier met de medewerkers ingevuld. We zijn de dag echter serieus begonnen met het overhandigen van een cheque van € 2000 aan het ParkinsonFonds in Hoofddorp. Na een korte toelichting door de directeur Rene Kruijff van het ParkinsonFonds werd de cheque …