DUOday

DUOday in Nederland

In 2008 kwam het concept DUOday naar Ierland, waar het bekend staat als de Job Shadow Day. Het concept hield in project in om mensen met een beperking en lokale werkgevers één werkdag bij elkaar te brengen om de positieve bijdrage te laten zien die mensen met een beperking kunnen bieden.

In Vlaanderen werd het concept overgenomen en in 2010 werd het concept DUOday voor het eerst georganiseerd. In slechts een paar jaar tijd is het regionale concept DUOday een nationaal concept geworden en is de internationale organisatie net van start gegaan.

Steeds meer Europese landen sluiten zich elk jaar aan bij dit initiatief, met meer dan 6.000 werkzoekenden met een beperking die deelnemen aan het initiatief. Daarbij nemen veel bedrijven deel aan het concept.

Samen met nog enkele partners zal FlexPay het Europese concept DUOday gaan uitrollen in Nederland. In diverse Europese landen bestaat dit succesvolle concept. Zoals in België, Frankrijk, Duitsland, Schotland en in New York (VS).

Een korte toelichting van het concept zoals beschreven op de website van de Vlaamse organisatie GTB:

DUOday is een werkbelevingsdag waarop werkzoekenden met een ondersteuningsnood een duo vormen met een werknemer van uw bedrijf. Het is een eenvoudige manier om werkkrachten te ontdekken en kennis te maken met de voordelen voor werkgevers.

 

What is DUOday?

The DuoDay concept was created in Ireland in 2008, resumed in Belgium in 2010, and then throughout Europe in the following years. Since 2016, this initiative has been developing in France. DuoDay is a day when a company, a community or an Association welcomes a person with a disability, in duo with a professional. The goal of this day is to Discover the profession of the professional to the person with handicap and to involve it in a total immersion in a warm and dynamic atmosphere. It is a chance for participants to reinforce a professional project, to enter the labour market but also to demonstrate their professional skills and qualities as well as their autonomy to an employer.

 

Voor meer informatie graag contact opnemen met Rob van Maanen

 

 

Actueel

15 juli 2019 – Wat verandert er met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is een feit. De WAB, die ook grote veranderingen met zich meebrengt voor uitzendondernemers en payrollbedrijven, gaat op 1 januari 2020 in. Flexmarkt zet de maatregelen van de WAB op een rij. Bron: bijdrage van Mr. M.C. (Marco) Veenstra, Senior adviseur juridische zaken Werkgeversvereniging AWVN. De Eerste Kamer heeft dinsdag …

27 mei 2019 – 20 Jarig jubileum FlexPay BV

Op 28 mei bestond FlexPay 20 jaar. We hebben deze dag op een gezellige manier met de medewerkers ingevuld. We zijn de dag echter serieus begonnen met het overhandigen van een cheque van € 2000 aan het ParkinsonFonds in Hoofddorp. Na een korte toelichting door de directeur Rene Kruijff van het ParkinsonFonds werd de cheque …

5 maart 2019 – FlexPay en sociale impact

Uit diverse onderzoeken is vastgesteld dat de sociale impact van de dienstverlening van FlexPay veel verder reikt dan alleen de uitzend- of detacheringovereenkomst. Zie diensten en dan Detacheren met impact.

Duurzaamheid en uitzenden

Ambitie of hype? Lees hier de column in Flexnieuws van Rob van Maanen, directeur van FlexPay BV.