/_images_upload/_tn_4c04d11e109d3780.jpg
FlexPay en Duurzame Inzetbaarheid

FlexPay BV is sinds 1999 de onafhankelijke specialist op het gebied van uitzenden, detacheren en payrollen in de Sociale Zekerheid. FlexPay wordt door haar opdrachtgevers gevraagd om nieuwe concepten in combinatie met uitzenden en detacheren te ontwikkelen die ook ingezet kunnen worden onder de nieuwe Participatiewet. FlexPay en Duurzame Inzetbaarheid

Lees meer

 

Zuid-Afrika

Zie ook de Facebookpagina van Job Realisation South Africa voor recente informatie.

 

"On 23 April 2010 the signing ceremony of the contract with the Royal Netherlands Embassy took place in Pretoria. The Embassy is supporting 9 new projects in South Africa in 2010 and 2011".

Juli 2009

Op 24 juli 2009 zijn 75 jongeren gestart met een opleiding van 12 maanden t.b.v. de schoonmaakbranche, ze krijgen meteen ook een werkplek en uniek voor Zuid-Afrika meteen een basissalaris.Bij de door Job Realisation georganiseerde bijeenkomst waren alle partners aanwezig, zoals het schoonmaakbedrijf, de brancheorganisatie, de jongerenorganisatie LYDA enz.

Mei 2009

Op 11 mei 2009 heeft een delegatie onder leiding van de minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders en staatssecretaris van Buitenlandse Handel Frank Heemskerk het nieuwe project van Job Realisation South Africain de grootste Township Khayelitsha van Kaapstad bezocht.

Juli 2010

Van de 1e groep zullen 60 deelnemers een diploma krijgen na een opleiding van 12 maanden.Het bedrijf Supercare is zeer te spreken over het project en de kwaliteit en motiovatie van de jongeren en biedt deze jongeren allemaal een arbeidscontract aan. De 13 jongeren die geen diploma hebben, krijgen bijna allemaal nog ondersteuning en welliicht zullen ze in later stadium in staat zijn het diploma te halen.

Augustus 2010

Vanaf begin augustus zijn er 4 nieuwe projecten gestart, nl. in Mitchells Plain, Athlone, Khayelitsa en Alice (Oostkaap). Kijk hier voor de foto'svan de bezoeken aan Zuid-Afrika van 2007 tot heden.

15 September 2010

Tijdens de zg. Graduation Ceremony in het Lookout Center in de Township Khayelitsha hebben 60 jongeren een certificaat ontvangen na de geslaagde afronding van hun opleiding. De certificaten werden uitgereikt door de Consul-Generaal van Nederland de heer David de Waal.

April 2011

Begin april 2011 heeft Job Realisation 2 nieuwe projecten gestart in Johannesburg. Tevens is er een nieuwe werklocatie in gebruik genomen.

2012

T/m eind juni 2012 zullen alle nog 8 resterende projecten worden afgerond. Ca 650 jongeren hebben reeds een opleiding kunnen volgen en zijn werkzaam bij diverse bedrijven. De volgende bedrijven hebben jongeren via Job Realisation een kans op een betere toekomst gegeven: 

  • Supercare Cleaning
  • Pick n Pay (supermarkt)
  • Woolworths (soort V&D)
  • Casino West
  • Diverse hotels waaronder Radisson Cape Town
  • Sibanye bus company
  • Zulaka Consulting
  • Bakers Tankers
  • Old Mutual (verzekeringen)

In augustus 2012 heeft FlexPay de reis van Yta Strikwerda naar Kaapstad gesponsored, lees hier meer.

 

Sponsoring in Zuid-Afrika

FlexPay steunt sinds 2010 2 voetbalteams in de grootste Township van Kaapstad, namelijk Khayelitsha. De 2 teams dragen de naam Goal Hunters.

Het eerste team was het jongensteam, later zijn we ook een meisjesteam gaan steunen. Beide teams zijn de afgelopen jaren erg succesvol gebleken, mede door de grote inzet van hun trainer Anella Bota. Anella traint naast deze 2 teams nog meer teams.