Werkgevers

Participatiewet 2015

Met de komst van de Participatiewet en de zogenaamde Garantiebanen kan FlexPay de werkgevers op vele punten ondersteunen, nl. door voor de werkgever na te gaan of een potentiële werknemer staat geregistreerd in het Doelgroepregister van het UWV en daarmee meetelt als een garantiebaan. Bij toekenning van de loonkostensubsidie door een gemeente kan FlexPay deze verwerken in het uurtarief van de nieuwe medewerker. Daarbij wordt de werkgever bijna volledig ontzorgd van administratie en financiële risico´s. FlexPay biedt werkgevers uitgebreide ondersteuning o.a. via haar gratis helpdesk 0800-FLEXPAY (3539729).

MVO Nederland

Als partner van MVO Nederland willen wij graag aandacht vragen voor 1 van de grootste problemen in Nederland: de nog steeds hoge werkloosheid. U zult er misschien als werkgever, werknemer, vriend of vriendin al direct mee te maken hebben. Tegelijkertijd zien wij ook dat vele werkgevers bereid zijn om waar mogelijk werkzoekenden een kans te bieden. Specifiek hebben jongeren, ouderen en werkzoekenden met een beperking (Wajongers) extra steun nodig om aan het werk te komen. Vandaar dat u als werkgever recht heeft op subsidies en/of premiekortingen, indien u deze werkzoekende een kans geeft om bij u in dienst te treden.

FlexPay biedt u kosteloze ondersteuning bij het aanvragen van deze subsidies en/of premiekortingen. De medewerkers van FlexPay treden op basis van de gegevens van de potentiële werknemer in contact met de uitkeringsinstantie. Dat kan de gemeente of het UWV Werkbedrijf zijn. Deze subsidies en/of premiekortingen worden dan transparant verwerkt in de offerte voor het inleentarief. De werkzoekende krijgt dan een detacheringovereenkomst, waarbij FlexPay optreedt als juridisch werkgever. Hierbij geeft u direct ook alle administratieve taken en risico s van het werkgeverschap uit handen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Timmers, mobiel 06-52095455 of jeroen.timmers@flexpay.nl

Netwerken

FlexPay is aangesloten bij diverse netwerken zoals:

  • Brabantse en Zeeuwse werkgeversvereniging (BZW)
  • MKB Nederland
  • MVO Nederland
  • Bedrijvenambassadeurs Oxfam Novib

Actueel

Aanpassingen website

In verband met aanpassingen aan en van de website van FlexPay zullen de komende weken diverse pagina’s niet aanwezig of incompleet kunnen zijn.

FlexPay en sociale impact

Uit diverse onderzoeken is vastgesteld dat de sociale impact van de dienstverlening van FlexPay veel verder reikt dan alleen de uitzend- of detacheringovereenkomst.

Beschut werk

In december is het aantal beschutte werkplekken voor 2019 vastgesteld.

Duurzaamheid en uitzenden

Ambitie of hype? Bekijk hier de column in Flexnieuws van Rob van Maanen, directeur van FlexPay BV.