Zuid-Afrika

Job Realisation South Africa

“On 23 April 2010 the signing ceremony of the contract with the Royal Netherlands Embassy took place in Pretoria. The Embassy is supporting 9 new projects in South Africa in 2010 and 2011”.

Juli 2009

Op 24 juli 2009 zijn 75 jongeren gestart met een opleiding van 12 maanden t.b.v. de schoonmaakbranche, ze krijgen meteen ook een werkplek en uniek voor Zuid-Afrika meteen een basissalaris.Bij de door Job Realisation georganiseerde bijeenkomst waren alle partners aanwezig, zoals het schoonmaakbedrijf, de brancheorganisatie, de jongerenorganisatie LYDA enz.

Mei 2009

Op 11 mei 2009 heeft een delegatie onder leiding van de minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders en staatssecretaris van Buitenlandse Handel Frank Heemskerk het nieuwe project van Job Realisation South Africain de grootste Township Khayelitsha van Kaapstad bezocht.

Juli 2010

Van de 1e groep zullen 60 deelnemers een diploma krijgen na een opleiding van 12 maanden.Het bedrijf Supercare is zeer te spreken over het project en de kwaliteit en motiovatie van de jongeren en biedt deze jongeren allemaal een arbeidscontract aan. De 13 jongeren die geen diploma hebben, krijgen bijna allemaal nog ondersteuning en welliicht zullen ze in later stadium in staat zijn het diploma te halen.

Augustus 2010

Vanaf begin augustus zijn er 4 nieuwe projecten gestart, nl. in Mitchells Plain, Athlone, Khayelitsa en Alice (Oostkaap). Kijk hier voor de foto’svan de bezoeken aan Zuid-Afrika van 2007 tot heden.

15 September 2010

Tijdens de zg. Graduation Ceremony in het Lookout Center in de Township Khayelitsha hebben 60 jongeren een certificaat ontvangen na de geslaagde afronding van hun opleiding. De certificaten werden uitgereikt door de Consul-Generaal van Nederland de heer David de Waal.

April 2011

Begin april 2011 heeft Job Realisation 2 nieuwe projecten gestart in Johannesburg. Tevens is er een nieuwe werklocatie in gebruik genomen.

2012

T/m eind juni 2012 zijn alle nog 8 resterende projecten afgerond. Ca 650 jongeren hebben een opleiding kunnen volgen en zijn aan d slag gegaan bij diverse bedrijven. De volgende bedrijven hebben jongeren via Job Realisation een kans op een betere toekomst gegeven:

Yta Strikwerda en Kaapstad

In augustus 2012 heeft FlexPay de reis van Yta Strikwerda naar Kaapstad gesponsored. klik hier voor meer informatie

Sponsoring in Zuid-Afrika

 

FlexPay steunt sinds 2010 2 voetbalteams in de grootste Township van Kaapstad Khayelitsha. De 2 teams dragen de naam Goal Hunters.

Het eerste team was het jongensteam, later zijn we ook een meisjesteam gaan steunen. Beide teams zijn de afgelopen jaren erg succesvol gebleken, mede door de grote inzet van hun trainer Anella Bota. Anella traint naast deze 2 teams nog meer teams.

Actueel

Dienstverlening van FlexPay in 2020

Vooruitlopend op de introductie van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) werkt FlexPay aan de aanpassing en uitbreiding van haar dienstverlening. Zoals de afgelopen 20 jaar is en blijft FlexPay uw kennispartner in werkgeversdiensten en flexibele arbeid gespecialiseerd in de ondersteuning van de plaatsing van werkzoekenden door de inzet van uitzend- en arbeidsovereenkomsten. FlexPay levert …

15 juli 2019 – Wat verandert er met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is een feit. De WAB, die ook grote veranderingen met zich meebrengt voor uitzendondernemers en payrollbedrijven, gaat op 1 januari 2020 in. Flexmarkt zet de maatregelen van de WAB op een rij. Bron: bijdrage van Mr. M.C. (Marco) Veenstra, Senior adviseur juridische zaken Werkgeversvereniging AWVN. De Eerste Kamer heeft dinsdag …

27 mei 2019 – 20 Jarig jubileum FlexPay BV

Op 28 mei bestond FlexPay 20 jaar. We hebben deze dag op een gezellige manier met de medewerkers ingevuld. We zijn de dag echter serieus begonnen met het overhandigen van een cheque van € 2000 aan het ParkinsonFonds in Hoofddorp. Na een korte toelichting door de directeur Rene Kruijff van het ParkinsonFonds werd de cheque …