Zuid-Afrika

Zie ook de Facebookpagina van Job Realisation South Africa voor recente informatie.

 

“On 23 April 2010 the signing ceremony of the contract with the Royal Netherlands Embassy took place in Pretoria. The Embassy is supporting 9 new projects in South Africa in 2010 and 2011”.

Juli 2009

Op 24 juli 2009 zijn 75 jongeren gestart met een opleiding van 12 maanden t.b.v. de schoonmaakbranche, ze krijgen meteen ook een werkplek en uniek voor Zuid-Afrika meteen een basissalaris.Bij de door Job Realisation georganiseerde bijeenkomst waren alle partners aanwezig, zoals het schoonmaakbedrijf, de brancheorganisatie, de jongerenorganisatie LYDA enz.

Mei 2009

Op 11 mei 2009 heeft een delegatie onder leiding van de minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders en staatssecretaris van Buitenlandse Handel Frank Heemskerk het nieuwe project van Job Realisation South Africain de grootste Township Khayelitsha van Kaapstad bezocht.

Juli 2010

Van de 1e groep zullen 60 deelnemers een diploma krijgen na een opleiding van 12 maanden.Het bedrijf Supercare is zeer te spreken over het project en de kwaliteit en motiovatie van de jongeren en biedt deze jongeren allemaal een arbeidscontract aan. De 13 jongeren die geen diploma hebben, krijgen bijna allemaal nog ondersteuning en welliicht zullen ze in later stadium in staat zijn het diploma te halen.

Augustus 2010

Vanaf begin augustus zijn er 4 nieuwe projecten gestart, nl. in Mitchells Plain, Athlone, Khayelitsa en Alice (Oostkaap). Kijk hier voor de foto’svan de bezoeken aan Zuid-Afrika van 2007 tot heden.

15 September 2010

Tijdens de zg. Graduation Ceremony in het Lookout Center in de Township Khayelitsha hebben 60 jongeren een certificaat ontvangen na de geslaagde afronding van hun opleiding. De certificaten werden uitgereikt door de Consul-Generaal van Nederland de heer David de Waal.

April 2011

Begin april 2011 heeft Job Realisation 2 nieuwe projecten gestart in Johannesburg. Tevens is er een nieuwe werklocatie in gebruik genomen.

2012

T/m eind juni 2012 zullen alle nog 8 resterende projecten worden afgerond. Ca 650 jongeren hebben reeds een opleiding kunnen volgen en zijn werkzaam bij diverse bedrijven. De volgende bedrijven hebben jongeren via Job Realisation een kans op een betere toekomst gegeven:

In augustus 2012 heeft FlexPay de reis van Yta Strikwerda naar Kaapstad gesponsored, lees hier meer.

 

Sponsoring in Zuid-Afrika

FlexPay steunt sinds 2010 2 voetbalteams in de grootste Township van Kaapstad, namelijk Khayelitsha. De 2 teams dragen de naam Goal Hunters.

Het eerste team was het jongensteam, later zijn we ook een meisjesteam gaan steunen. Beide teams zijn de afgelopen jaren erg succesvol gebleken, mede door de grote inzet van hun trainer Anella Bota. Anella traint naast deze 2 teams nog meer teams.

Actueel

Aanpassingen website

In verband met aanpassingen aan en van de website van FlexPay zullen de komende weken diverse pagina’s niet aanwezig of incompleet kunnen zijn.

FlexPay en sociale impact

Uit diverse onderzoeken is vastgesteld dat de sociale impact van de dienstverlening van FlexPay veel verder reikt dan alleen de uitzend- of detacheringovereenkomst.

Beschut werk

In december is het aantal beschutte werkplekken voor 2019 vastgesteld.

Duurzaamheid en uitzenden

Ambitie of hype? Bekijk hier de column in Flexnieuws van Rob van Maanen, directeur van FlexPay BV.